Rvdz » Specials » Amsterdam
Rvdz: Informatie van A tot Z

Informatie over Amsterdam, de hoofdstad van Nederland

Informatie over Amsterdam, de hoofdstad van Nederland Amsterdam is zeer populair bij toeristen uit binnenland als buitenland en dat is goed te begrijpen, want de hoofdstad van Nederland heeft veel te bieden. Amsterdam heeft verscheidene wereldberoemde musea, pittoreske grachten, terwijl liefhebbers van winkelen in de hoofdstad ook goed terecht kunnen. Uiteraard staat Amsterdam ook bekend als de stad van de tolerantie en veel reizigers bezoeken tijdens hun stedentrip aan deze Nederlandse stad de Wallen om de diverse coffeeshops en dames van plezier zelf te aanschouwen.
Vanwege het tolerante beleid zijn sommige mensen van mening dat Amsterdam geen geschikte stad is voor kinderen, maar niets is minder waar! De hoofdstad van Nederland heeft veel te bieden aan kinderen, van interessante musea zoals NEMO tot aan leerzame kinderboerderijen en Artis, terwijl ze in het Vondelpark ook kunnen leren koken.

Voor iedereen die aan de drukte van Amsterdam wil ontsnappen, zijn er meer dan 50 stadsparken waar je heerlijk kan ontspannen en kan genieten van de fraaie natuur in deze Amsterdamse parken.

Kunst

Amsterdam staat bekend als de stad van de kunst en dat komt mede tot uiting in de hoeveelheid musea waar je fraaie kunst kunt aanschouwen. Beroemde musea in de hoofdstad van Nederland zijn onder andere het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. De stad kent ook vele galerieën waar een grote verscheidenheid aan kunst van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars wordt tentoongesteld. Deze kunst kan uiteraard ook aangeschaft worden en in sommige gevallen is huren ook mogelijk.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Naast een groot aantal musea heeft Amsterdam uiteraard nog veel meer te bieden. Maak een wandeling over de grachten, neem een kijkje op de Dam bij het Nationale Monument en het paleis of geniet van de natuur en gezelligheid in het Vondelpark.

Winkelen in Amsterdam

Amsterdam is ook een uitstekende bestemming voor shoppers! In de bekende winkelstraten Kalverstraat en Leidsestraat vind je met name shops van de grote en bekende winkelketens, terwijl met name in de P.C. Hooftstraat de winkels van de luxe merken gevestigd zijn. Op de Albert Cuyp-markt kun je terecht voor verse levensmiddelen en allerlei gebruiksartikelen tegen voordelige prijzen.
Dagje uit naar Amsterdam met kinderen

Dagje uit naar Amsterdam met kinderen

Het maakt niet uit of je kinderen peuters, kleuters of tieners zijn, voor elke leeftijdcategorie zijn er wel leuke attracties en activiteiten in Amsterdam te vinden. Van dierentuin tot geitenboerderij…
Interessante galerieën in Amsterdam

Interessante galerieën in Amsterdam

Kunst speelt in Amsterdam een voorname rol en de Nederlandse hoofdstad staat dan ook bekend als stad van kunst en cultuur met een levendige kunstscène, waarin er zowel plek is voor gelouterde kunstena…
Tuinen en parken in Amsterdam

Tuinen en parken in Amsterdam

Bij een bezoek aan Amsterdam is er veel meer te zien dan alleen pittoreske grachten, leuke winkels en markten, interessante musea en de typische Amsterdamse cafés. De hoofdstad van Nederland heeft ook…
Gepubliceerd door Rvdz op 04-09-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Djedj, Pixabay
  • https://travelbird.nl/stedentrip-amsterdam/
Schrijf mee!